Nieuws

Wederom aandacht voor Bamenda op het Big Rivers Festival!

24 december 2019

Van 12 tot en met 14 juli vond in Dordrecht weer het Big Rivers Festival plaats. En net als vorig jaar, toen in één dag tijd een Stedenband-song werd ontwikkeld en ten gehore werd gebracht, was er ook dit jaar weer aandacht voor Bamenda. Deze keer zocht Stichting Dordrecht-Bamenda daarbij de samenwerking met DOOR, het Stadswaardehuis van Dordrecht. DOOR coördineerde samen met Fier Skateshop Dordrecht het DOOR x Fier Skate Stage, dat zich vooral richtte op jongeren en voor deze doelgroep allerlei coole workshops ontwikkelde. Tijdens één van deze workshops konden deelnemers onder leiding van dichter en ‘Spoken Word’-Artist Jaime Quant leren hoe ze een Spoken Word-tekst konden maken. En wie het aandurfde mocht aan het einde van de workshop een tekst maken geïnspireerd op de stedenband met Bamenda en met de tekst van de Stedenband-song.

Uiteindelijk maakten vier personen een op Bamenda geïnspireerde ‘Spoken Word’-tekst. Drie daarvan werden voorgedragen op het podium: twee door de meester Jaime Quant zelf en één door stedenband-coördinator Nienke Blauw. Nieuwsgierig? Bekijk het videofragment hieronder!

Ook buiten de workshop om was er aandacht voor Bamenda. De stedenband was namelijk vertegenwoordigd met een kraam van waaruit koffie met Kameroense koeken, soep en een traditionele Kameroense bonenschotel werden verkocht. Uiteraard ontbrak de verse Kameroense sambal daarbij niet. Voor thuis konden de mensen de zelfgemaakte jam van Truus Treep, de mooie Dordrecht-Bamena koffiegiftsets van Pelican Rouge en diverse Kameroense sierraden en ander handwerk kopen. De opbrengst van alle verkoop gaat naar basisschool Mbingo en ons noodhulpfonds.

“Een stedenband is geen speeltje van de gemeente, maar een investering in de toekomst.”

Burgemeester Arno Brok, Dordrecht