Veiling voor Bamenda

Op donderdag 17 december a.s. vindt vanaf 15:30 uur een online veiling plaats om geld in te zamelen voor de strijd tegen Corona in Bamenda, onze zusterstad in Kameroen. De veiling wordt uitgezonden via een livestream vanuit de raadszaal van het Stadhuis van Dordrecht, met niemand minder dan burgemeester Kolff als veilingmeester! Deelnemers kunnen zich tot 15 december voor 14:00 uur aanmelden via info@dordrecht-bamenda.nl. Ze krijgen dan instructies hoe ze de veiling kunnen volgen en kunnen bieden op de prachtige veiling-items die onder de hamer worden gebracht.

We organiseren deze veiling om geld in te zamelen voor initiatieven van onze partnerorganisaties NPUI, NVWCIG en CBCHS in Bamenda. Deze zijn enerzijds gericht op de preventie van verdere verspreiding van COVID-19 en anderzijds op het helpen van mensen – studenten, docenten, mensen met een beperking en vrouwen en kinderen – die door de Corona-crisis in de problemen zijn geraakt. In dit artikel, dat we eerder op deze website publiceerden, lees je meer over de projecten.

In totaal belopen de kosten van deze projecten een bedrag van circa € 22.000. De helft van dit bedrag wordt bijgedragen door Wilde Ganzen. De andere helft zamelen wij in. We zijn al een heel eind, maar missen nog €2.500,- euro. Dit bedrag hopen we met de veiling bijeen te brengen.

Bekijk hier de Definitieve_Veilinglijst!

 

 

 

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)