Nieuws

Veiling voor Bamenda – Nu met veilinglijst!

10 september 2020

Op vrijdag 9 oktober 2020 vindt om 15:00 uur in het Stadhuis van Dordrecht een veiling plaats om geld in te zamelen voor de strijd tegen Corona in Bamenda. Onze veilingmeester is niemand minder dan burgemeester Kolff!

Aanleiding voor de veiling is het feit dat drie van onze partnerorganisaties in Bamenda steun nodig hebben voor dit voorjaar ontwikkelde initiatieven in de strijd tegen Corona. Het gaat om projecten van de National Polytech University Institute (NPUI), de Ntankah Village Women Common Initiative Group (NVWCIG) en de Cameroon Baptist Convention Health Services (CBCHS; bekend van basisschool Mbingo).

Alle drie de initiatieven zijn enerzijds gericht op de preventie van verdere verspreiding van het virus en anderzijds op het helpen van mensen – studenten, docenten, mensen met een beperking en vrouwen en kinderen – die door de Corona-crisis in de problemen zijn geraakt. In dit artikel, dat we eerder op deze website publiceerden, lees je meer over de projecten.

In totaal belopen de kosten van deze projecten een bedrag van circa € 22.000. Een bedrag dat onze partners niet zelf voorhanden hebben! Zij hebben dan ook onze hulp ingeroepen om het geld bijeen te brengen.

Met veel trots kunnen we melden dat we Wilde Ganzen bereid hebben gevonden om de helft van ieder van de projecten te financieren. Deze bekende instelling ondersteunt wereldwijd particuliere initiatieven om armoede te bestrijden. Maar de andere helft moeten we als stichting zelf ophoesten. Om die reden zijn we in mei gestart met fondsenwerving, iets dat in Corona-tijd nog een flinke uitdaging is!

Gelukkig zijn we desondanks al een eind op weg: we hebben het kleinste van de drie initiatieven – het project van de NPUI – al kunnen helpen realiseren. Het geld voor de andere twee projecten is echter nog lang niet binnen! In totaal is nog een kleine 5000 euro nodig.

Daarom organiseren we op 9 oktober een veiling waarop goederen en diensten worden geveild. Er komen onder meer originele kledingstukken en schilderijen uit Bamenda (inclusief een gewaad dat van voormalig burgemeester Brok is geweest!), een trapnaaimachine, een mooie koffie-set van Pelican Rouge en een heerlijke veganistische worteltaart van Daantje Food & Drinks onder de hamer. Onder de diensten die geveild worden, zit onder andere een portretsessie met fotograaf Jan Tito en een workshop van Mama Judith. Daarnaast zullen in deze categorie ook andere workshops, rondleidingen en maaltijden worden aangeboden.

Ook deze ijzeren koffiemolen wordt op 9 oktober geveild

Wij roepen iedereen op om bij te dragen aan deze veiling. Is er iets dat je kan missen en dat geld op kan leveren voor de strijd tegen Corona in Bamenda? Of heb je een bijzondere dienst in de aanbieding, individueel of namens jouw bedrijf? Laat het ons weten

Iedereen kan op de Veilinglijst bekijken wat er tot nu toe al ter veiling is aangeboden. Vanaf vrijdag 18 september 23:00 uur kan ook alvast op de objecten en diensten geboden worden tijdens de voor-veiling. Stuur daarvoor een bod per email of whatsapp. Deze voor-veiling duurt tot en met donderdag 8 oktober 23:00 uur.

Tot slot: leg datum en tijd van de veiling vast in je agenda! We rekenen op je komst!

 

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)