Nieuws

Uitnodiging: Van crisis naar vrede – berichten over & voor Kameroen

09 december 2018

We nodigen je hierbij van harte uit voor de bijeenkomst: ‘VAN CRISIS NAAR VREDE? BERICHTEN OVER & VOOR KAMEROEN’ die we samen met Defenders in Dordrecht organiseren. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 december a.s. Iedereen is vanaf 20:00 uur van harte welkom in The Movies, Nieuwstraat 60, Dordrecht.

Kom kennis maken met de Kameroense filmmaker Neba Wilson (geboren en getogen in Bamenda), luister naar zijn verhaal over zijn leven, de actuele situatie in zusterstad Bamenda en Kameroen, zijn project ‘Window of Hope’ &  help mee aan een vredesboodschap per video en kaart!

Neba heeft ook een persoonlijke video-uitnodiging gemaakt (klik op link om deze te bekijken).

Over Defenders in Dordrecht:

Defenders in Dordrecht (DiD) biedt mensenrechtenverdedigers die lange tijd onder druk hebben gestaan een mini-sabbatical in onze mooie stad. Voor een periode van rest, reflection & recharging. Dit voorkomt burn-out, opgave of een permanente vlucht.

Iedere mensenrechtenverdediger die baat heeft bij rest, reflection & rechargingis welkom. Wij zijn een kleinschalig vrijwilligersinitiatief dat professioneel te werk gaat. We bieden een verblijf van maximaal 2 maanden, met onderdak, een bescheiden bijdrage in levensonderhoud, een sociaal vangnet en de mogelijkheid expertise of vaardigheden op te doen.

Na afloop gaan onze gasten terug naar huis om hun strijd voor mensenrechten met nieuw elan voort te zetten.

Over Neba Wilson:

Neba Wilson (31 jaar) is een aankomende film & muziek-video regisseur uit Kameroen. Neba woont in Buéa, de tweede stad in het Engelstalige deel van Kameroen, maar is geboren en getogen in Bamenda, de stad waarmee Dordrecht sinds 1996 een stedenband heeft.

Neba verblijft momenteel in Dordrecht bij Defenders in Dordrecht, voor ‘rest, reflection & recharging‘. Neba gebruikt zijn twee maanden in Dordrecht om met producer Jacqueline Castricum aan zijn project Window of Hope te werken. Window of Hope draait om het recht op onderwijs voor meisjes.

“Ik zag dat de juiste mensen aan dit project werken. Ze werken hier vanuit hun hart en dat zie je terug in de gebouwen.” (Ferrie over zijn werk bij de lagere school Mbingo)

Ferrie de Jong (servicemonteur)