Nieuws

Uitgestelde veiling voor Bamenda vindt 17 december online plaats!

21 november 2020

Op donderdag 17 december a.s. vindt vanaf 15:30 uur een online veiling plaats om geld in te zamelen voor de strijd tegen Corona in Bamenda. De veiling – die oorspronkelijk op 9 oktober ‘live’ plaats zou vinden – wordt uitgezonden via een livestream vanuit het Stadhuis van Dordrecht, met niemand minder dan burgemeester Kolff als veilingmeester! Iedereen die dat wil is van harte uitgenodigd! Aanmelden kan tot 15 december voor 14:00 uur via info@dordrecht-bamenda.nl. Wie dit doet, krijgt instructies hoe hij/ zij de veiling kan volgen en kan bieden op de prachtige veiling-items die onder de hamer worden gebracht.

Stichting Dordrecht-Bamenda organiseert de veiling om geld in te zamelen voor initiatieven van verschillende partnerorganisaties in Bamenda: de Ntankah vrouwen, CBCHS (bekend van basisschool Mbingo voor doven en slechthorenden) en de Polytechnische Universiteit. Deze initiatieven zijn enerzijds gericht op de preventie van verdere verspreiding van COVID-19 en anderzijds op het helpen van mensen die door de Corona-crisis in de problemen zijn geraakt, variërend van een leerachterstand, isolement, verlies van werk en inkomen tot armoede en honger.

In totaal belopen de kosten van deze projecten een bedrag van circa €22.000,-. De helft van dit bedrag wordt bijgedragen door Wilde Ganzen. De andere helft zamelt Stichting Dordrecht-Bamenda in. We zijn al een heel eind, maar missen nog €2.500,-. Dit bedrag hopen we met de veiling bijeen te brengen.

 

Op deze website is een speciale pagina aangemaakt voor de veiling. Hier staan links naar meer informatie over het doel van de veiling. Daarnaast vind je er ook de Veilinglijst, waarop vele unieke items staan, die nergens anders te verkrijgen zijn – alle met hun eigen verhaal. Zo staan er objecten op de lijst als een traditioneel Kameroens juju-masker, diverse Kameroense kledingstukken, prachtige schilderijen van Angu Walters (Bamenda) en de allereerste exemplaren van een met steun van Dordtse koffiebrander Pelican Rouge door de Kameroense koffiecoöperatie Boyo Coffee ontwikkeld boek over de koffieproductie in Kameroen.

Ook staan er bijzondere ‘diensten’ op de lijst, waaronder een workshop Kameroense sambal maken, een workshop oud-Dordtse speculaas maken, een portretfoto-sessie, een heuse barrista-opleiding en een heerlijke massage.

Tot en met 13 december kan iedereen die dat wil alvast bieden op deze items. Een bod uitbrengen kan per email of whatsapp.  Een bericht achterlaten op onze Facebook-pagina kan daarnaast ook. Het hoogste vooraf gedane bod is de startprijs tijdens de veiling op 17 december. Als dit bedrag tijdens de veiling niet wordt over-boden, gaat het object naar de bieder die het hoogste bod vooraf deed! Voor wie niet aan de veiling zelf deel kan nemen, maar wel zijn of haar oog heeft op één van de leuke veiling-items (bijvoorbeeld als cadeau voor de feestdagen!) heeft vooraf bieden dus zeker zin!

“Ik zag dat de juiste mensen aan dit project werken. Ze werken hier vanuit hun hart en dat zie je terug in de gebouwen.” (Ferrie over zijn werk bij de lagere school Mbingo)

Ferrie de Jong (servicemonteur)