Nieuws

Swingen op dans & zang in kader 25-jarig jubileum!

09 augustus 2021

Op donderdag 22 juli vond, in het bijzijn van Hare Excellentie LIGUEMOH ONDOUA Madeleine, ambassadeur van Kameroen in Nederland en loco-burgemeester van Dordrecht Maarten Burggraaf, op het drijvende ‘Dordtse Feesten’ podium aan de Energiekade een spetterend jubileumfeest plaats. Het programma van de ‘Dordrecht-Bamenda Anniversary Celebration’ bestond uit dans, zang en een veiling van schilderwerk, met als hoogtepunt een gecombineerde eigen dans- en zanginterpretatie van het nummer Alane van de Kameroense artiest Wes. Dit optreden werd uitgevoerd door leerlingen van dansschool Joy2Dance en zang- en koorschool Vocal Harmony Academy (VHA). Vervolgens werden met succes twee (2) werken van Agnu Walters en drie (3) werken van Evanson Elad, beiden kunstschilders uit Bamenda, geveild. Van deze werken waren ook ansichtkaart-versies te koop, voor 5 euro per setje van vijf. In totaal werd met de veiling en ansichtkaart-verkoop een kleine € 700,- opgehaald.

Kids Joy2Dance & Vocal Harmony Academy tijdens de uitvoering van ‘Alane’ van de Kameroense artiest Wes

 

Dit geld gaat naar een project van de Vrouwen van Natankah in Bamenda, die hiermee 25 gezinnen van nieuwe zaden hulpmiddelen gaan voorzien, waardoor deze gezinnen – die ook intern ontheemden opvangen – weer aan voldoende en betaalbaar voedsel kunnen komen om iedereen te voeden. Door de COVID-19 pandemie en de burgeroorlog is de lokale economie – van productie tot import en export – ingestort en is voedsel schaarser geworden, waardoor voedselprijzen enorm zijn gestegen. Door het project van de Ntankah vrouwen krijgen de gezinnen weer meer controle over de productie van voedsel en worden ze minder afhankelijk van de grillen van de markt.

Voorzitter Annemiek Schipper verwelkomt het publiek – op de achtergrond de geveilde schilderijen

Wie de ‘Dordrecht-Bamenda Anniversary Celebration’ heeft moeten missen, kan op maandag 9 augustus kijken naar een special die door RTV Dordrecht van het event gemaakt is! Vanaf 18:00 uur wordt de special ieder uur na het nieuws uitgezonden. En via ‘uitzending gemist’ en het Youtube-kanaal van RTV Dordrecht is de special ook na 9 augustus nog te bewonderen!

Setjes ansichtkaarten van de kunstwerken – nog steeds te koop!

Ook voor wie er niet bij kan zijn – en voor wie al weer door zijn kaarten heen is: de setjes ansichtkaarten zijn nog steeds te koop. Deze kunnen via Facebook en Instagram (DM) of door een mail te sturen naar info@dordrecht-bamenda.nl worden besteld!

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)