Nieuws

Stedenbanden filmfestival van 29 oktober was een succes en vraagt om een volgende editie in 2024

01 november 2023

In samenwerking met het “Eastern Neighbours Film Festival (ENFF)” en met het “Afrika Filmfestival Leuven” presenteerden we 3 films voor alle leeftijden. Van 14.00 tot 21.00 uur was er en doorlopend programma met o.a. een infomarkt en een diner. Totaal waren er 70 bezoekers die genoten van de films en de sfeer in een overvol DeWitt. De bezoekers hebben kennisgemaakt met het werk van de Stedenbanden Dordrecht-Varna, Dordrecht-Bamenda en Dordrecht-Dordrecht (Zuid-Afrika) en met de besturen.

Volgend jaar volgt er wellicht een nieuwe editie. Mensen die interesse hebben in film en in de stedenbanden nodigen we uit om contact met ons op te nemen om samen een mooi festival te organiseren in 2024. Tip voor de filmliefhebber: De 15e editie van Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) vindt plaats van 22 tot en met 26 november 2023 in Den Haag.

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)