Nieuws

Stedenband-song met Ntjam Rosie tijdens Big Rivers: heb jij ideeën?

20 juni 2018

In 2018 werken we op een nieuwe manier aan de bekendheid van de stedenband tussen Dordrecht en Bamenda en aan de betrokkenheid van de inwoners van Dordrecht en omgeving bij onze stedenband. We willen dat Dordtenaren (en mensen uit de regio) op een creatieve manier met de stedenband aan de slag gaan.

Daarom werken we momenteel hard aan de ontwikkeling van een stedenband-song. Wij hebben inwoners gevraagd mee te helpen aan de ontwikkeling van dit lied. De stedenband-song wordt op zaterdag 14 juli a.s. – op het Jazz podium van het Big Rivers Festival– door Ntjam Rosie, de bekende Kameroens-Nederlandse jazz-artieste, ten gehore gebracht.

Werving muzikale deelnemers

Tijdens het Lepeltje Lepeltje Festival hebben we de eerste deelnemers voor de workshop geworven. Met de verkoop van leuke en lekkere producten en gratis djembé workshops van Redouane Louanza en Constance Kerkhoff trokken we mensen actief naar onze kraam.

In totaal waren 17 mensen geïnteresseerd in het project. Daartussen zitten muziekdocenten, (semi-) professionele muzikanten en muzikale amateurs, die goed zijn in zang, percussie en/of tijdens de djembé workshops zeer muzikaal bleken te zijn. Momenteel wordt deze basisgroep op advies van Timothy van der Holst, coördinator van het Jazz podium van Big Rivers, aangevuld met een aantal andere muzikanten. Met de totale groep die zo ontstaat, gaat Ntjam Rosie op 14 juli tijdens een workshop de stedenband-song ontwikkelen. Deze groep zal ‘s avonds ook mee doen aan de uitvoering van het lied op het Big Rivers Jazz podium.

Zoeken naar ideeën voor tekst stedenband-song

We zijn nu op zoek naar ideeën voor de tekst en vormgeving van de stedenband-song. Wij willen jullie daarom het volgende vragen:

  1. Welk thema komt er bij jou op als je denkt aan de stedenband?
  2. Welke waarden passen volgens jou bij de vriendschapsband tussen Dordrecht en Bamenda?
  3. Welke toekomstige en gezamenlijke uitdaging zou het lied kunnen bezingen?
  4. Heb je andere ideeën die in het lied meegenomen kunnen worden?

Stuur je antwoorden en/of ideeën naar ons e-mailadres.

Workshop en optreden met Ntjam Rosie

Op zaterdag 14 juli a.s. vindt tussen 11:00 en 16:00 uur de workshop met Ntjam Rosie plaats in de ruimte boven Jazzpodium DJS in Dordrecht. Hier wordt dan met de deelnemers hard gewerkt aan onze stedenband-song.

Tussen 20:00 en 21:15 uur treedt Ntjam Rosie op met haar band. Maar als eerste zal ze met onze gelegenheidsband de stedenband-song uitvoeren.

Nienke Blauw

Coördinator Stichting Dordrecht Bamenda

“De relatie met Dordrecht is van onschatbare waarde voor Bamenda, een groeiende kosmopolitische stad, die een grote duw naar verdere economische ontwikkeling verwacht.”

Jude Waindim, ambtenaar Internationale Samenwerking, gemeente Bamenda