Samenwerkingspartners

asz_logoHet Albert Schweitzer ziekenhuis en het Bamenda Regional Hospital zijn vrienden geworden. De samenwerking zal minimaal drie jaar duren en is begin 2015 effectief van start gegaan. In eerste instantie is het de bedoeling dat gebruikte medische apparatuur en ziekenhuismeubilair van Dordrecht naar Kameroen worden verscheept. Later komt daar mogelijk kennisuitwisseling bij, in de vorm van bijvoorbeeld stages over en weer.

ROC DaVinci College logoHet Da Vinci College heeft het voor hun studenten mogelijk gemaakt om stage in het buitenland te lopen. Het betreft stages in alle studierichtingen voor studenten van boven de 18, die een vlekkeloze schoolloopbaan hebben en Engels op HAVO-niveau spreken. Om stage lopen in Bamenda mogelijk te maken, werkt de Dordtse onderwijsinstellingen samen met de Stichting Dordrecht-Bamenda. Eind maart 2014 zijn de eerste 8 studenten naar Bamenda vertrokken. En eind februari 2016 vertrekt een nieuw duo studenten.

 

Gemeente Gorinchem logoGemeente Gorinchem is een millenniumgemeente en richt zich op onderwijs voor alle kinderen en het creëren van een duurzame leefomgeving. In 2011 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten deel te gaan nemen aan de kennisuitwisseling met de gemeente Bamenda in Kameroen. Gorinchem adviseert hierbij over de aanleg van parken in stedelijk gebied. Daarnaast ondersteunen zij de lokale organisatie Cominsud bij de uitvoer van het project EcoKids.

 

HVC Groep droeg in november 2015 belangeloos bij aan de kosten voor het versturen van de zeecontainer met goederen van het ASz Dordrecht. In het verleden (2009) heeft de HVC Groep (het voormalige Netwerk Dordrecht) kennis gedeeld met de gemeente Bamenda over ‘waste management’ in het kader van ‘Keep Bamenda Clean’ en materiaal gestuurd.

Mainnovation_logoAdviesbureau Mainnovation is gespecialiseerd in onderhoud- en asset-managementadvies en is internationaal actief. Eind 2012 heeft Mainnovation besloten om “haar succes te delen met de minderbedeelden in de wereld”. Dit doen zij via hun project ‘Brains, Hands & Friends’. Zij richten zich hiermee op toegang tot onderwijs en kennis voor jonge mensen in Bamenda. Zij steunen ook de lagere school Mbingo voor dove kinderen.

 

MEE logo pms1 158 UHet team TienPlus van Mee Drechtsteden steunt de stedenband door de nieuwsbrief elke keer vorm te geven.

 

Drukkerij Morks Holster LogoDrukkerij Morks & Holster steunt de band met Bamenda ‘in natura’. Zij sponsoren het drukwerk van de stichting.

 

Natuurcentrum Gorinchem logo 2015Het Natuurcentrum Gorinchem organiseert in 2016 voor de tweede keer de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’ in Gorinchem om geld in te zamelen voor schoon drinkwater in Mankon in Bamenda. Hiervoor werken zij samen met de gemeente en diverse basisscholen in Gorinchem.

 

Opnieuw_Co_logo_2016Opnieuw & Co is een kringloopwarenhuis in Dordrecht dat de stichting geregeld helpt bij het financieel steunen van organisaties in Bamenda. Recent hebben zij in november 2015 het transport van ziekenhuisgoederen naar Bamenda mede mogelijk gemaakt.

 

WEB_Pelican_Rouge_logo_2017

Koffiebrander Pelican Rouge Coffee Roasters in Dordrecht steunt het drinkwaterproject van de vrouwenorganisatie Ntankah in Bamenda. Door dit project hebben straks 4000 mensen in 3 woonwijken toegang tot  schoon drinkwater.

 

 

 

Wilde Ganzen steunt ons met het realiseren van schoon drinkwater in de wijk Mankon in Bamenda. In 2015 liepen basisscholieren in Gorinchem mee met de Wandelen voor Water-campagne van Aqua4All. Wilde Ganzen verhoogde de opbrengst van de sponsorloop met 50%. In 2016 steunen zij de vrouwenorganisatie Ntankah die ook in een aantal wijken van Mankon voor schoon drinkwater willen gaan zorgen.

 

 

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)