Bestuur en vrijwilligersteam

Bestuursleden:

Annemiek Schipper – voorzitter
Bert Staat – penningmeester
Truus Treep – Secretaris
Peter van Mersbergen

Arri Hartog

Vrijwilligers:
Judith Moni-Ateba
Bert Blokland
Truus Treep
Kevin Rietveld
Dicky van der Veer
Joeke Warmerdam

Sandjana Sitaram

De bestuursleden en vrijwilligers zetten zich in voor de stedenband om verschillende redenen. Hieronder vertellen ze waarom. 

Annemiek Schipper: “Ik heb altijd al wat willen doen voor mijn ‘andere helft’ Kameroen en ben ervan overtuigd dat ik deze wens bij de stichting stedenband Dordrecht-Bamenda in vervulling kan laten gaan. Als nieuw lid binnen het bestuur wil ik graag een bijdrage leveren aan de missie van de stichting en tegelijkertijd mijn kennis en ervaring als jurist inzetten om zo meer te kunnen bereiken voor de bevolking in Bamenda, Kameroen. Van jongs af aan heb ik gezien hoe mijn moeder zich als vrijwilliger altijd met veel liefde en overtuiging inzet voor deze stichting. Ik heb dan ook persoonlijk mogen ervaren hoe belangrijk en mooi het is om de Kameroense muziek, dans en cultuur te kunnen delen met anderen.  Weten dat mijn inspanningen een groot verschil kunnen maken en tegelijkertijd veel kunnen leren over mijn cultuur maken mij enorm gedreven.”

Bestuurslid stedenband Dordrecht-Bamenda. Foto: 2015

Arri Hartog – bestuurslid

Arri Hartog: “In 2005 was ik voor een project van de gemeente Dordrecht in Bamenda. Met eigen ogen zien hoe lastig het is echte stappen te zetten om er een betere stad van te maken. Om te leven, te werken en te wonen. Ik kon ook de oprechtheid van de inwoners ervaren en hun wens een omgeving te creëren waar hun kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Met goede toekomstperspectieven. Daarna zijn mijn contacten met Bamenda gebleven. Gemotiveerd door mijn ervaring dat, vanuit ons oogpunt kleine, concrete projecten tot aanzienlijke resultaten kunnen leiden, heb ik de kans met beide handen aangepakt toen een bestuursfunctie beschikbaar kwam. Betekenisvol actief kunnen zijn voor de stichting, dat is wat mij beweegt.”

Peter van Mersbergen, bestuurslid

Peter van Mersbergen, bestuurslid

Peter van Mersbergen: “Ik wil mijn ervaring en kennis graag delen met anderen, bij voorkeur voor mensen en groepen in ontwikkelingslanden. Tijdens een gesprek met de wethouder duurzaamheid van Gorinchem, Arjan Rijsdijk, hoorde ik dat er gezocht werd naar een vertegenwoordiger in het bestuur van de stedenband, dat leek mij wel wat. Als projectmanager ketenontwikkeling bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels heb ik veel kennis opgedaan op gebied van ontwikkelingssamenwerking, kennis dit ik graag inzet voor de stedenband. Ik hoop dat de activiteiten van de stedenband leiden tot een beter bestaan van een deel van de bevolking van Bamenda. Ik ben niet zo van het soort van geld geven of het sturen van goederen. Naar mijn mening is het zinvoller om duurzame ondersteuning te geven in de vorm van voorlichting en kennisoverdracht, een vorm die ik zeker terugzie in de werkwijze van de stedenband.”

Judith Moni Ateba, vrijwilliger

Judith Moni Ateba, vrijwilliger

Judith Moni-Ateba: “Kameroen is mijn geboorteland. Sinds 1996 ben ik al betrokken als vrijwilligster bij de stedenband Dordrecht-Bamenda. Ik vind het erg belangrijk om mezelf actief te blijven opstellen als het gaat om Kameroen. Daarom doe ik mijn best om een bijdrage te leveren aan verschillende projecten om zo een positief beeld te kunnen geven over Kameroen. Dit doe ik door bijvoorbeeld op verschillende basisscholen gastlessen en danslessen te geven.

 

Truus Treep, vrijwilliger

Truus Treep, vrijwilliger


Truus Treep:
“In 2003 werd mij gevraagd of ik iets kon betekenen voor de dove kinderen in Bamenda, de zusterstad van Dordrecht in Kameroen. In 2000 was er door de Baptisten Kerk, in de omgeving van Bamenda, een school voor dove kinderen opgezet. Het is voor mij elke keer weer een uitdaging iets voor kinderen met een beperking te doen. Het is mooi om te zien hoe leergierig de leerkrachten zijn en hoe graag ze alles wat ze leren toepassen in hun onderwijs. Het werken met mensen in Bamenda geeft energie. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb mensen in andere culturen te leren kennen.”

 

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)