Nieuws

Nieuwe coördinator gezocht vanaf de zomer (solliciteer vóór 1 mei)!

28 maart 2022

Sinds november 2017 vervul ik de rol van coördinator van de Stichting Dordrecht-Bamenda en de Stichting Stedenband Dordrecht-Varna. Al bijna 4,5 jaar dus werk ik met heel veel plezier aan de contacten met individuen en organisaties in onze zustersteden en met individuen en organisaties in Dordrecht die graag met hen willen uitwisselen!

Uitvoering Stedenband-song met Ntjam Rosie, Big Rivers 2018

Dit heeft al tot vele leuke activiteiten en uitwisselingen geleid: van gezamenlijke vriendschapsconcerten (Varna) tot het ontwikkelen van een stedenband-song (Bamenda), van kookworkshops voor kinderen (Bamenda) tot het dopen van een nieuw schip (Varna), van djembé-workshops en jam-verkoop op festivals (Bamenda) tot een zwemuitwisseling (Varna), van een inzamelingsactie voor intern ontheemde vrouwen als gevolg van gewapend conflict (Bamenda) tot steun aan een centrum voor kinderen met een beperking (Varna), van het in coproductie ontwikkelen van een jubileumfilm (Varna) tot een spetterend optreden tijdens Dordtse Feesten (Bamenda), van een uitwisseling op het gebied van onderwijs (Varna) tot een online event over de geschiedenis van jubilerende zustersteden (Bamenda), van het planten van Bulgaarse rozen en het lanceren van limited edition ‘Gerda Roast’ koffie (in Bamenda geoogst en in Dordrecht gebrand!) tot het opnemen van videoboodschappen over vrede (Bamenda) en over 100 jaar toerisme (Varna) en van een Nederlands-Kameroens jubileumdiner tot een Bulgaarse filmavond! Al deze activiteiten waren stuk voor stuk uniek en alle contacten zijn ook stuk voor stuk bijzonder. Ik kan oprecht zeggen dat in meerdere gevallen mooie vriendschappen zijn ontstaan!

Dankwoord aan Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht, tijdens het jubileumdiner, november 2021

Inmiddels ben ik echter toe aan een nieuwe uitdaging. Net als velen met mij – waaronder mijn 11 jaar oude zoon – maak ik me ernstig zorgen over de toekomst van onze planeet. Ik wil daarom actiever gaan bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en gerelateerde natuur- en milieuproblemen. En daartoe ga ik me omscholen tot specialist op het gebied van milieurecht! Vanaf 1 september duik ik dan ook de studieboeken in. Daar heb ik heel erg veel zin in!

Maar voordat ik met een gerust hart de boeken in kan duiken, moet er natuurlijk wel iemand gevonden worden die mijn ontzettend leuke baan wil overnemen! Daarom wil ik bij deze graag de vacature voor Coördinator Stedenbanden graag onder jullie aandacht brengen! Lijkt het je leuk? Solliciteer dan gelijk! Eerst nog wat meer informatie nodig? Stuur me een bericht! Niet voor jou, maar ken je wel iemand die deze functie op het lijf geschreven is? Deel de vacature dan met diegene!

Alvast heel hartelijk dank!!

Nienke Blauw, coördinator Stichting Dordrecht-Bamenda & Stichting Stedenband Dordrecht-Varna

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)