Nieuws

Doe mee: kom woensdag 29 mei koken & zaterdag 1 juni dansen!

27 mei 2019

Aankomende donderdag is het Hemelvaartsdag. Dat betekent in Nederland voor de meesten een lang weekend vrij. En sinds een aantal jaren betekent het in Dordrecht ook dat het weer tijd is voor het Lepeltje Lepeltje Festival!
Met plezier maken we je attent op een aantal leuke activiteiten die we rondom en tijdens het festival organiseren. De eerste activiteit is al over twee dagen, namelijk een kookworkshop op woensdag 29 mei, en is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Dus graag speciale aandacht van alle ouders, schoolleiders en BSO-leiders!
De overige activiteiten zijn op donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni, en zijn voor algemeen publiek. We zien jullie dus allemaal graag komende week!

 

Kookworkshop voor kids

Op woensdag 29 mei a.s. om 15:00 uur organiseren we, in samenwerking met de Groeituinen een kookworkshop voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Net als vorig jaar leren de Kameroense kok en verhalenvertelster Judith Moni-Ateba en chef-kok Joeke Warmerdam je samen hoe je een heerlijke soep maakt, evenals Kameroense sambal en nog een aantal andere smakelijke gerechten. Koken – en proeven – gebeurt op de klanken van Kameroense muziek. En uiteraard is er ook ruimte voor een prachtig verhaal.  Doe je mee? Laat het ons uiterlijk woensdagochtend 29 mei om 09:00 uur weten via info@dordrecht-bamenda.nl

Kraam op Lepeltje Lepeltje

Op donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni staan we met een kraam op de markt van Lepeltje Lepeltje. Net als vorig jaar verkopen we weer de heerlijke jam van vrijwiliger Truus Treep en de soep en sambal die over zijn van de kookworkshop voor kids (zie hierboven). Nieuw dit jaar zijn boxen met alle ingrediënten en het recept voor Kameroense en Dordtse koeken. Ook vind je dit jaar tweedehands kookboeken. En tot slot kunst en sierraden uit Kameroen. Opbrengst van de verkoop gaat naar onze projecten in Bamenda – enerzijds naar basisschool Mbingo (waar de keuken nodig gerenoveerd moet worden) en anderzijds naar een fonds waar onze partners in noodgevallen een beroep op kunnen doen. Dit laatste vanwege de crisis in Engelstalig Kameroen die helaas nog steeds voortduurt.

Workshop Kameroense dans!

Op zaterdag 1 juni hebben we bij de kraam op Lepeltje Lepeltje ook nog een speciale activiteit: vrijwilliger Judith Moni-Ateba geeft die middag om 15:00 uur een workshop Kameroense dans. In geval van groot succes volgt later op de dag wellicht ook nog een tweede ronde…

Aanmelden kan vooraf via info@dordrecht-bamenda.nl, maar kan ook nog op de dag zelf bij de kraam. Dus: kom langs, maak je spieren los en dans de sterren van de hemel!

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)