Nieuws

Laatste dag actie ‘Together for sisters in Bamenda’

08 maart 2020

Het is 8 maart, Internationale Vrouwendag! Het is ook de laatste dag van onze actie ‘Together for sisters in Bamenda’. Vanmiddag rond de klok van 15:00 uur zullen we, tijdens het slot van het Dochters van Dordrecht Festival in de Trinitatis Kapel aan de Vriesestraat 22, de eindstand van de actie bekend maken.

In dit laatste weekend van de inzamelingsactie wordt er nog hard aan gewerkt om het streefbedrag van € 2500,- te halen.

Zo vond gisteren de lezing ‘Cameroon before, during and after colonialism – a view on the current crsisis from a historical perspective’ plaats in the Movies. Deze lezing, die werd gegeven door Prof. Dr. Walter Gam Nkwi, docent geschiedenis aan de Universiteit Leiden, belichtte de huidige crisis in Engelstalig Kameroen vanuit historisch perspectief.

Lezing Prof. Dr. Walter Gam Nkwi op 7 maart in The Movies

De lezing maakte duidelijk dat een deel van de oorzaken van de huidige crisis te vinden is in gebeurtenissen die decennia en zelfs langer geleden hebben plaatsgevonden. Tijdens de discussie die volgde op deze interessante lezing ging professor Nkwi, zelf afkomstig uit Njinikom nabij Bamenda, ook uitgebreid in op de gevolgen van de crisis voor de burgerbevolking, waaronder de situatie voor de honderdduizenden intern ontheemden.

Dit bood weer een haakje naar het noemen van de actie ‘Together for sisters in Bamenda’, waarmee immers geld ingezameld wordt voor de intern ontheemden in de bush nabij Bamenda – in meerderheid vrouwen. Voorzitter Annemiek Schipper en coördinator Nienke Blauw noemden het ingezamelde bedrag voor de actie tot dan toe (1650 euro) en riepen alle aanwezigen op om – zelf en via vrienden, familie en kennissen – te helpen het streefbedrag alsnog te halen. En… die oproep werkte! Met de giften die daarna nog binnenkwamen, staat de teller nu op €2338,75!

Met nog ruim 12 uur te gaan, hoeft er dus nog maar € 161,25 te worden binnengehaald. Het blijft spannend of het lukt, maar we hopen en verwachten vanmiddag aan te kunnen kondigen dat we het streefbedrag hebben gehaald.

Het definitieve bedrag zal vanmiddag tijdens het Dochters van Dordrecht Festival bekend worden gemaakt door voorzitter Annemiek Schipper en bestuurssecretaris èn Dochter van Dordrecht Truus Treep!

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)