Nieuws

Kom ook naar ons jubileumdiner!

15 oktober 2021

Op zaterdag 6 november 2021 aanstaande vindt in restaurant Leo op het Leerpark een jubileumdiner plaats ter ere van het 25-jarige jubileum van de stedenband tussen Dordrecht en Bamenda. Het wordt een heerlijk 3-gangen diner met een mix van gerechten uit de Nederlandse en Kameroense keuken, inclusief opties voor vegetariërs en vegans! Het diner wordt voorbereid in samenwerking met het DaVinci College Dordrecht en het National Polytech University Institute (NPUI) in Bamenda. Bij het diner zullen ook mevrouw Fonda Haga Halima en de heer Möme Martin Chin, eerste en tweede raadgever van de ambassade van Kameroen, en burgemeester Wouter Kolff aanwezig zijn.

De afgelopen periode is er een mooi menu samengesteld en studenten van beide scholen zijn bezig zich de recepten eigen te maken en instructievideo’s op te nemen voor hun leeftijdsgenoten in de andere zusterstad. Ook in Bamenda zal namelijk een jubileumdiner worden georganiseerd, met hetzelfde menu! Dit diner zal door omstandigheden echter niet op dezelfde avond plaatsvinden, maar iets later in het jaar.

Een paar resultaten van de gast-kookles aan de studenten van het DaVinci College

Het diner in Dordrecht start op 6 november om 18:30 uur met een welkomstdrankje. Rond het diner zal ook een feestelijk omlijstend programma plaatsvinden. Kaartjes voor het diner – inclusief drankjes – kosten € 40,-  en zijn hier te bestellen. Wees er wel snel bij, want er kunnen maximaal 40 personen deelnemen!

Een deel van de opbrengst gaat naar het voedsel-zaden project van de Ntankah vrouwen in Bamenda.

“Een stedenband is geen speeltje van de gemeente, maar een investering in de toekomst.”

Burgemeester Arno Brok, Dordrecht