Nieuws

Kerstmarkt voor Bamenda

24 december 2019

Op donderdag 19 december vond van 13:30 tot 15:30 uur een kleine kerstmarkt plaats voor Bamenda. Stichting Dordrecht Bamenda organiseerde deze markt samen met het Wellant College, de Groeituinen, Inloop Patersweg en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Locatie was de Groeituinen aan de Patersweg 53 in Oud-Krispijn.

Leerlingen van klas 2 VMBO van het Wellant College kregen in de ochtend eerst een gastles over water in Dordrecht en Bamenda, op duurzaamheidscentrum Weizigt. Ze kregen onder andere informatie over het belang van schoon drinkwater. Ook leerden ze hoe moeilijk het in een crisissituatie als nu in Bamenda is om aan schoon drinkwater te komen.

In de middag verkochten de leerlingen kerstkoekjes, kerststukjes en bosjes berkenhout. Ook gaven ze een demonstratie aquaponics: een methode om voedsel te verbouwen, waarbij conventionele aquacultuur (het kweken van waterdieren) op een symbiotische manier gecombineerd wordt met hydrocultuur (het kweken van planten in water). Tot slot hielpen ze met de verkoop van chocolademelk, koffie, soep en spullen die door diverse organisaties voor de verkoop waren aangeleverd.

Sfeerimpressie Kerstmarkt

Iedereen kon daarnaast uiteraard ook op de markt terecht voor de producten die gewoonlijk bij een kraam van de stedenband te vinden zijn: kleding, sierraden, kunst en koffie uit Kameroen!

In totaal werd met de markt een bedrag van € 268,85 euro opgehaald. Deze opbrengst wordt in zijn geheel gedoneerd aan het noodhulpfonds.

Kerstmarkt gemist, maar nog op zoek naar een mooi cadeau?

Wellicht is de speciale Dordrecht-Bamenda Koffie Gift Set iets voor jou! Voor slechts € 10,- koop je dit mooie cadeau bij Spui93, Kenniscentrum Vrijwillige Inzet op de Spuiweg 93 te Dordrecht.

Daarnaast kun je per email een pak Gerda Roast koffiebonen bestellen. In dit pak, met uniek ontwerp van onze vrijwilliger Kevin Rietveld, zitten speciaal uit Bamenda geïmporteerde en in Dordrecht gebrande koffiebonen (zie artikel over afscheid Gerda). Ook voor dit leuke cadeau betaal je slechts € 10,-.

De opbrengst van alle verkoop gaat naar ons noodhulpfonds waarmee mensen in nood in Bamenda worden geholpen.

 MEDE NAMENS DE INWONERS VAN BAMENDA: BEDANKT!

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)