Nieuws

Kom naar de Kerst-rommelmarkt voor Bamenda!

13 december 2019

Op donderdag 19 december a.s. vindt van 13:30 tot 15:30 uur een kleine kerst-rommelmarkt plaats voor Bamenda. Stichting Dordrecht Bamenda organiseert deze markt samen met het Wellant College, de Groeituinen en Inloop Patersweg. Locatie is de Groeituinen aan de Patersweg 53 in Oud-Krispijn. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen en onder het genot van een kop warme chocolademelk of koffie met kerstkoekje langs de kraampjes te struinen.

De markt wordt georganiseerd om geld op te halen voor Bamenda, met name voor het eerder dit jaar in het leven geroepen noodhulpfonds. De crisis in Bamenda is namelijk nog altijd niet voorbij. De strijd lijkt zelfs met de dag heviger te worden. Veel mensen verkeren hierdoor in nood. De Stichting Dordrecht Bamenda probeert via haar lokale partners in Bamenda te helpen met geld uit het noodhulpfonds. Naast voor dit fonds wordt ook geld ingezameld voor renovatie van de keuken van basisschool Mbingo voor doven en slechthorenden.

Leerlingen van klas 2 VMBO van het Wellant College zullen op de markt kerstkoekjes, kerststukjes en bosjes berkenhout (voor huisdieren, is geneeskrachtig) verkopen. Ook bieden ze bezoekers de gelegenheid om onder hun leiding kerststukjes te maken. Tot slot geven ze ook een demonstratie aquaponics: een methode om voedsel te verbouwen, waarbij conventionele aquacultuur (het kweken van waterdieren) op een symbiotische manier gecombineerd wordt met hydrocultuur (het kweken van planten in water).

Naast deze zaken, kunnen bezoekers ook leuke spulletjes vinden die de diverse organisaties binnen de Groeituinen aanbieden voor het goede doel. Zo zijn er mooie teddyberen en spelletjes (aangeboden door de CREAhoek) en prachtige voorwerpen van keramiek, wol en vilt (aangeboden door de Keramiekgroep van de Inloop) te koop voor een zacht prijsje.

 

Op de markt wordt onder andere mooi handwerk van keramiek verkocht

Tot slot kan iedereen uiteraard ook op de markt terecht voor de producten die gewoonlijk bij een kraam van de stedenband te vinden zijn: kleding, sierraden, kunst en koffie uit Kameroen! Voor de lekkere trek is er de inmiddels welbekende pompoensoep, die extra lekker wordt met een lepeltje Kameroense sambal!

“De relatie met Dordrecht is van onschatbare waarde voor Bamenda, een groeiende kosmopolitische stad, die een grote duw naar verdere economische ontwikkeling verwacht.”

Jude Waindim, ambtenaar Internationale Samenwerking, gemeente Bamenda