Nieuws

Kameroen in de spotlights in het Gorcums Museum

25 februari 2019

Sinds 20 oktober 2018 is in het Gorcums Museum de tentoonstelling De Smaak te Pakken te bewonderen. Tijdens deze tentoonstelling organiseert het Huis van Inspiratie iedere vrijdagmiddag ‘Aan de koffietafel met…’ – een reeks tijdens welke koks, kunstenaars, bekende Gorcummers en andere interessante personen vertellen over hun band met eten.
Op vrijdag 22 februari jongstleden was verhalenverteller en kok Judith Moni Ateba, beter bekend als ‘Mama Judith’ en al jaren vrijwilliger voor onze stedenband, de hoofdgast van ‘Aan de koffietafel met…’

Judith Moni Ateba vertelt over Kameroen, aanwezigen proeven haar gerechten

Judith nam de bezoekers mee naar de eetgewoontes en verhalen uit haar geboorteland Kameroen. De aanwezigen proefden tijdens het luisteren naar haar verhalen van de overheerlijke gerechten die zij voor deze gelegenheid had bereid.

De tentoonstelling De Smaak te pakken is nog tot en met 10 maart te bewonderen. Wie de gasten tijdens de laatste twee edities (1 en 8 maart) van ‘Aan de keukentafel met…’ zijn, kun je lezen op de Huis van Inspiratie Facebook-pagina.

Ook Dordtenaren konden afgelopen weekend genieten van de verhalen van ‘Mama Judith’ over Kameroen en eten, dankzij dit prachtige artikel van Roos Bijnen in AD De Dordtenaar

“De relatie met Dordrecht is van onschatbare waarde voor Bamenda, een groeiende kosmopolitische stad, die een grote duw naar verdere economische ontwikkeling verwacht.”

Jude Waindim, ambtenaar Internationale Samenwerking, gemeente Bamenda