Nieuws

Kameroen 51 jaar

21 juni 2023

Op 20 mei vierde Kameroen haar 51-jarig bestaan in de hoofdstad Yaounde met een militaire en civiele parade. Op vrijdag 16 juni werd het feest in Den Haag nog een keer over gedaan. Truus Treep en John Peters waren, namens de stedenband Dordrecht-Bamenda en enkele honderden gasten uit binnen- en buitenland, aanwezig bij de viering in het Haagse Marriott Hotel.
Na een informatief welkomstwoord van de ambassadeur, hare excellentie, mevrouw Madeleine Liguemoh Ondoua, waarin zij het belang van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Kameroen benadrukte, werden we voorzien van lekkere hapjes uit Kameroen. Daarna werden we onderhouden met muziek, mode en kunst en waren er verschillende product-presentaties van oude en nieuwe bedrijven. Nederland is niet voor niets de grootste handelspartner van Kameroen, dat een razendsnelle ontwikkeling doormaakt op gebied van landbouw, industrie en toerisme.
Gelukkig kregen we de kans om de ambassadeur voor het eerst sinds haar aanstelling in 2020 voor het eerst te ontmoeten, waarbij we uitgenodigd zijn om binnenkort uitgebreider kennis te maken.

“Wij kunnen erg veel opsteken van de manier waarop zorgverleners in zwaardere omstandigheden en met minder middelen toch hun patiĆ«nten zo goed mogelijk helpen.”

Gert-Jan van Heiningen (voorzitter Commissie Buitenland, Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht)