Nieuws

Inzamelingsactie speel-leerlokaal Mbingo voltooid!

15 november 2018

Met trots en vreugde kunnen we melden dat het bedrag dat we door middel van fondsenwerving binnen wilden halen voor het speel-leerlokaal voor basisschool Mbingo inmiddels op de teller staat. De afgelopen maanden is met zeer uiteenlopende inzamelingsacties in totaal een bedrag van ruim € 21.000,- binnengehaald. Vrijwilligster Truus Treep reisde stad en regio door, stond op markten en festivals en deed ook mee aan de sponsoractie van Plus ’t Lam (Stadspolders en Dubbeldam). Het meest beroemd werd ze echter door de verkoop van zelfgemaakte jam van fruit uit eigen tuin. Ze haalde er krant en TV mee.

 

 

Het ingezamelde bedrag is inmiddels overgemaakt naar Wilde Ganzen, die het hebben aangevuld tot het totaalbedrag dat nodig is voor uitvoering van het project. Volgende week zal de eerste tranche van het bedrag worden overgemaakt naar Bamenda, waarna de uitvoering van het project kan starten. “Precies op tijd, want de droge periode is daar net begonnen. Nu kunnen de stenen voor het gebouw gemaakt worden en goed drogen, waarna de bouw ook mogelijk wordt”, aldus Truus.

 

“Ik zag dat de juiste mensen aan dit project werken. Ze werken hier vanuit hun hart en dat zie je terug in de gebouwen.” (Ferrie over zijn werk bij de lagere school Mbingo)

Ferrie de Jong (servicemonteur)