Wat kun jij doen

Actief worden voor Bamenda

We hebben verschillende opties voor je. Wordt vrijwilliger en schenk een paar uur van je tijd. Zamel een keer geld in. Steun ons als vriend. Of werk samen met professionals uit Bamenda aan een innovatief of creatief product.

  • Stage
  • Bedrijfsponsor
  • Vrijwilliger
  • Reiziger
  • Doneer

Stage

Contactpersoon

Nienke Blauw

Coördinator van de Stichting

E-mail: nblauw@dordrecht-bamenda.nl

Telefoon: 06-55370832

Bedrijfsponsor

We hebben verschillende opties voor je. Als bedrijf kun je een project of organisatie in Bamenda ‘adopteren’. Geld inzamelen tijdens een bedrijfsevenement. Eénmalig doneren. Of de organisatie van de stedenband steunen.

Adopteer een organisatie of project

De stedenband heeft een groot betrouwbaar netwerk in de zusterstad Bamenda. We hebben contact met onder andere vrouwenorganisaties, scholen, ziekenhuizen, de gemeente en milieuorganisaties. Wij steunen elk jaar een aantal organisaties bij de uitvoer van ontwikkelingsprojecten. Deze kun je bekijken op de projectenpagina. Hiervoor zamelen wij geld in en vragen fondsen aan. Je kan als bedrijf een project of organisatie ‘adopteren’. Bijvoorbeeld Restaurant de Watertoren steunt de aanleg van waterpunten, Pelican Rouge Dordrecht steunt koffieboeren en adviesbureau Mainnovation deelt kennis met een technische universiteit en steunt een lagere school in Bamenda.

Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met Astrid Helder. Haar contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Steun de stedenband ’in natura’

Papier, flyers, advertenties, locatie, ons computernetwerk … Voor dit soort zaken zoeken wij sponsors. Stichting Dordrecht-Bamenda wil de kosten namelijk zo laag mogelijk houden. Wij kijken graag samen met je naar welke producten of diensten jouw bedrijf hieraan zou kunnen bijdragen. Willen jullie ons steunen? Stuur dan een bericht aan Astrid Helder of bel haar. Haar gegevens vind je onderaan deze pagina.

Organiseer een actie!

En wij denken graag met je mee over de organisatie daarvan. Activiteiten waarbij je geld in kan zamelen zijn bijv. vanwege een kick-off meeting van een project, tijdens een teambuilding sessie of vanwege een ander bedrijfsevenement.

Steun éénmalig een project in Bamenda

We zijn ook al erg blij als jouw bedrijf eenmalig een gift doet. Als je aan een specifieke doelgroep of organisatie in Bamenda, Kameroen, een gift wilt overmaken, dan kun je een keuze maken uit één van onze projecten. Met 10 euro kan al een kind in de Kameroense stad een behandeling aan zijn X- of O-benen ontvangen. En met een bedrag van 100 euro kunnen pijpleidingen worden gelegd waardoor al 25 personen toegang tot schoon drinkwater hebben.
Voor advies over welk project het beste bij je bedrijf past, kun je advies vragen aan coördinator Astrid Helder. Haar contactgegevens staan onderaan.
Bij grote donaties (van minimaal 1000 euro) vermelden wij de naam van je bedrijf en het logo op de webpagina van het project als sponsor.
Je kan ook direct een geldbedrag overmaken via de doneer-knop rechtsbovenaan.

Contactpersoon

Nienke Blauw

Coördinator van de Stichting

E-mail: nblauw@dordrecht-bamenda.nl

Telefoon: 06-55370832

Vrijwilliger

Wordt vrijwilliger

Op het gebied van communicatie en fondsenwerving, zijn we altijd op zoek naar enthousiaste en getalenteerde mensen die zich een tijdje willen inzetten voor de stedenband. Denk hierbij aan het schrijven van artikelen voor de nieuwsbrief, Facebook en de website. En ook aan het organiseren van fondsenwervende acties voor één van de projecten in Kameroen. We hebben hiervoor regelmatig vacatures.

Zamel een keer geld in

Dit kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ben je bijvoorbeeld een keer jarig of vier je een jubileum, stel dan als cadeau een gift aan de stedenband voor. Als je ons hierover vertelt, dan sturen we je graag uitgebreide informatie op om te delen met je gasten.

Steun ons als vriend

Help je ons als vriend, dan zorgen wij ervoor dat je minstens één keer per jaar toegang krijgt tot een inspirerend Kameroens evenement, waarbij wij je als VIP zullen behandelen. Daarnaast houden we je persoonlijk op de hoogte van wat we doen. Je bent al vriend als je jaarlijks minimaal 30 euro aan de stichting overmaakt. We geven je graag hier meer informatie over. Je kan hierover contact opnemen met Astrid Helder. Haar contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Contactpersoon

Nienke Blauw

Coördinator van de Stichting

E-mail: nblauw@dordrecht-bamenda.nl

Telefoon: 06-55370832

Reiziger

Wil je met eigen ogen zien wat er gebeurt in Bamenda? Dat kan! Wij kunnen je sowieso tips geven van bijzondere plekken die je zeker moet bezoeken zowel in Bamenda als in enkele delen van Kameroen. Daarnaast regelen wij graag enkele ontmoetingen met mensen uit Bamenda waar de stichting mee samenwerkt en/ of die wij geholpen hebben. Zij zullen je met veel liefde het ‘echte’ Afrikaanse leven laten ervaren.

Meer weten? Stuur een e-mail of bel met Astrid Helder.

Contactpersoon

Nienke Blauw

Coördinator van de Stichting

E-mail: nblauw@dordrecht-bamenda.nl

Telefoon: 06-55370832

Doneer

Ik wil geld doneren

Wil je één of meerdere projecten van de stichting Dordrecht-Bamenda steunen? Profiteer dan eenvoudig van het belastingvoordeel.

Op deze manier kun je meer geven, zonder dat het je meer kost. En help je voor hetzelfde bedrag onze projecten nog meer. Zoals de dove kinderen van Mbingo of de kinderen met X- en O-benen die met een eenvoudige operatie weer een gewoon leven tegemoet kunnen gaan.

Help Bamenda in Kameroen met belastingvoordeel

Dankzij het Mbingo-instituut kunnen dove kinderen uit Bamenda en omgeving aangepast onderwijs volgen en vervolgens doorstromen naar een gewone middelbare school. Dankzij Mbingo worden ze uit hun isolement gehaald en hebben ze kans op een betere toekomst. Hiervoor hebben ze wel de juiste faciliteiten en gebouwen nodig. Met jouw hulp kunnen we de bouw van de laatste twee klaslokalen realiseren. Maak van jouw donatie een periodieke schenking en verhoog je donatie zonder dat het je extra geld kost. Je periodieke donatie aan de stichting Dordrecht-Bamenda is namelijk aftrekbaar van de belasting.

Hoe werkt het?

Periodiek schenken is zowel voor jou en voor de stichting Dordrecht-Bamenda voordelig. De enige
voorwaarde is dat je jouw periodieke schenking voor minimaal 5 jaar schriftelijk met ons vastlegt. Je gift is dan volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum. Je ontvangt dus een deel van je gift terug van de Belastingdienst. Dit kan oplopen tot een belastingvoordeel van 52%. Door jouw periodieke
schenking zijn de projecten van stichting Dordrecht-Bamenda voor minimaal 5 jaar verzekerd van je steun en kunnen wij onze projecten in Bamenda nog sneller uitvoeren.

Wil je eerst meer weten? De Belastingdienst geeft uitgebreid informatie over giften aan goede doelen.

Twee rekenvoorbeelden

Betaal je 42% belasting?
Je wilt 120 euro per jaar geven. Door te doneren met belastingvoordeel geef je in plaats
daarvan 206 euro en krijg je 86 euro van de belastingdienst terug (42%
van 206). Daarmee kost het je dus netto nog steeds 120 euro maar kan de stedenband nog meer lokale organisaties helpen.

Betaal je 52% belasting?
Je geeft 300 euro per jaar. Je krijgt van de belastingdienst 156 euro terug, dus het kost je netto slechts 144 euro.

Meer weten? Neem contact op met bestuurslid Arri den Hartog. Zijn contactgegevens vind je onderaan.

Ik wil geld doneren

Contactpersoon

Arri Hartog

Bestuurslid

E-mail: arrihartog [@] online.nl

Telefoon: 0184- 410226

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)