Nieuws

Gulle giften Da Vinci College, PLUS en Gorinchem maken Voedsel & Zaden project mogelijk

22 december 2021

Het is gelukt! We hebben het geld voor het Voedsel & Zadenproject van de Ntankah vrouwen in Bamenda bijeen weten te krijgen! Het bedrag van € 2.500,- is deze week overgemaakt. Hierdoor kunnen 25 gezinnen die intern ontheemden in huis genomen hebben ondanks het voedseltekort met Kerst toch eten op tafel zetten. Ook kunnen ze zelf beginnen met het verbouwen van groente!

Het succes van de inzamelingsactie is te danken aan meerdere organisaties en personen. Zo maakte het College van Bestuur van het Da Vinci College het, met een korting op de kosten van het jubileumdiner, mogelijk dat de opbrengst van het diner naar Bamenda kon.

Opbrengst voor stedenband van voucher-actie van de PLUS-supermarkten

Daarnaast zorgde de voucher-actie van de PLUS supermarkten in Dordrecht en de bezoekers van deze winkels er samen voor dat een bedrag van 858 euro naar de stedenband ging. De helft daarvan was bestemd voor het Voedsel & Zaden project.

Cheque van de Gemeente Gorinchem voor de stedenband!

De cheque die de stedenband tijdens het jubileumdiner vanuit Gorinchem ontving, completeerde het benodigde bedrag. We zijn het Da Vinci College, de PLUS-supermarkten, de Gemeente Gorinchem en de vele inwoners van Dordrecht en Gorinchem die hebben bijgedragen dan ook veel dank verschuldigd!

Veronica Kini, voozitter van de Ntankah vrouwen, schreef ons vandaag dat het geld is aangekomen en dat de gezinnen heel dankbaar zijn voor de steun; het voedsel wordt namelijk elke dag duurder.

Zodra informatie en foto’s van de uitvoering van het project beschikbaar komen, zullen we deze delen.

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)