Dordrecht-Bamenda Anniversary Celebration

 

Op donderdag 22 juli is het zover! Dan staat de stedenband Dordrecht-Bamenda tussen 14:00 en 15:00 uur op het ‘Dordtse Feesten’ podium aan de Energiekade met een spetterend, kort maar krachtig en bovenal feestelijk programma ter ere van het 25-jarige jubileum van de vriendschap met onze Kameroense zusterstad! 

Het hoofdonderdeel van het programma is een prachtige, op Kameroen geïnspireerde dans- en zanguitvoering, uitgevoerd door de leerlingen van dansschool Joy2Dance en zangopleiding Vocal Harmony Academy! Aanvullend vindt er een veiling plaats van onder andere werken van de Kameroense kunstschilder Angu Walters uit Bamenda. Opbrengst van de veiling gaat naar partnerorganisaties in Bamenda, die het geld inzetten voor het verbeteren van de leefomstandigheden van de inwoners van de stad die het zwaarst door de huidige pandemie en de burgeroorlog getroffen zijn.

De ‘kaartverkoop’ (toegang is gratis, maar wie erbij wil zijn, moet in verband met de beperkende COVID-maatregelen wel vooraf een kaartje reserveren) voor het optreden start op 20 juni aanstaande en loopt door tot en met 20 juli 20:00 uur. Op de tickets zijn de volgende Algemene Ticket voorwaarden van toepassing.

Dordtse Feesten

De Energiekade en het Wantijpark staan de hele zomer in het teken van de ‘Dordtse Feesten’. Twee locaties en een zomer vol evenementen van juli t/m september 2021. Het programma is inmiddels bekend en er is voor elk wat wils: muziek, dans, film, urban art en meer. De Dordtse Feesten richten zich op evenementen voor jong en oud, van ranjafeesten tot Goud van Oud.

Programma Energiekade

Op 16 juli t/m 1 augustus wordt een ‘watertheater’ gebouwd voor de Energiekade op het Wantij. Op het schip het Zwarte Zwaantje wordt een podium geplaatst met een doorzichtige kap. Vanaf je zitplaats op de trappen of tribunes kijk je niet alleen naar je favoriete artiest, maar heb je ook een mooi uitzicht op de rivier en de Stadswerven.

16 juli – Back to the Rivers – DeWolff
17 juli – Back to the Rivers – Typhoon
17 juli – Back to the Rivers – Go Dutch
18 juli – Back to the Rivers – Eefje de Visser

20 & 21 juli – Energy Festival ToBE

22 juliDordrecht-Bamenda anniversary celebration

22 juli – Einaudi aan het Wantij
23 juli – Bibelot: Froukje + S10
24 juli – Bibelot: Kevin + Défano Holwijn + Numidia
25 juli – Bibelot kinderconcert: Monique Smit + Juf Roos

25 juli – Bibelot: Maan
26 juli – Bibelot: Het Gezelschap + Kay Slice
27 juli – BibelotxDoor: Whispering Sons + Queen’s Pleasure

27 juli – Ranjafeesten – SDK
28 juli – Urban Arts Event – Bead the Poetry
29 juli – K*Beng
30 juli – Goud van Oud-Tour de Senior
30 juli – Het Dordtse Zomerfestival
31 juli – Muziek Podium DJS
1 augustus – Feest van Hoop

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)