In Dordrecht

Ontdek de Kameroense cultuur en inwoners van zusterstad Bamenda

Als stichting willen wij bevorderen dat mensen uit Dordrecht en Bamenda in Kameroen met elkaar in contact komen en samen dingen gaan doen. Dat kunnen individuen zijn, maar ook Dordtse organisaties, bedrijven en of scholen. Om dit doel te bereiken geven wij presentaties, organiseren culturele evenementen, zijn aanwezig tijdens festivals en organiseren fondsenwervende activiteiten, zoals een benefiet-concert.

‘De stad’ geschilderd door Angu Walters (Bamenda).

Wil je kennismaken met Kameroen als bedrijf, school of vereniging?

Dit kan op allerlei manieren. Nodig ons uit voor een presentatie bij jouw bedrijf of een gastles in de klas (lager of voortgezet onderwijs). Je maakt dan kennis met de Kameroense cultuur en met enkele bijzondere inwoners van de zusterstad Bamenda. Dit kan gekoppeld worden aan een creatieve workshop linoleum snijden, Kameroense dans, Kameroens eten koken of djembé spelen.
Voor basisscholen hebben we gastdocenten. Middelbare scholieren laten we actief meedenken over probleemsituaties in de zusterstad door hen een ‘case’ voor te leggen.

In onze jaarverslagen kun je bekijken wat voor activiteiten we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)