Dit doen wij

Ontdek de Kameroense cultuur en inwoners van zusterstad Bamenda

Als stichting willen wij bevorderen dat mensen uit Dordrecht en Bamenda in Kameroen met elkaar in contact komen en samen dingen gaan doen. Dat kunnen individuen zijn, maar ook Dordtse organisaties, bedrijven en/of scholen. Om dit doel te bereiken geven wij presentaties, organiseren culturele evenementen, zijn aanwezig tijdens festivals en organiseren fondsenwervende activiteiten, zoals een benefiet-concert.

In onze jaarverslagen kun je bekijken wat we de afgelopen jaren hebben gedaan.

Wil je kennismaken met Kameroen als bedrijf, school of vereniging?

Dit kan op allerlei manieren. Nodig ons uit voor een presentatie bij jouw bedrijf of een gastles in de klas (lager of voortgezet onderwijs). Je maakt dan kennis met de Kameroense cultuur en met enkele bijzondere inwoners van de zusterstad Bamenda. Dit kan gekoppeld worden aan een creatieve workshop linoleum snijden, Kameroense dans, Kameroens eten koken of djembé spelen. Voor basisscholen hebben wij een speciaal lespakket met ‘brieven’ van leeftijdsgenootjes uit Bamenda. Middelbaar scholieren laten we actief meedenken over probleemsituaties in de zusterstad door hen een ‘case’ voor te leggen. Bekijk enkele pagina’s van dit lespakket over Kameroen en Bamenda voor een goed beeld.

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)