Nieuws

Corona-video: de visueel gehandicapte Precious deelt haar ervaringen

15 mei 2020

De tweede video in de rubriek ‘Stedenbanden – Corona en het dagelijks leven’ en de eerste bijdrage uit onze zusterstad Bamenda komt van Precious, een visueel gehandicapt meisje. In de video vertelt ze haar persoonlijke ervaringen met de crisis. Ze deelt haar angsten en vertelt over de invloed van de crisis op haar onderwijsmogelijkheden en haar sociale leven. Ook vertelt ze over de tegenstrijdige informatie over COVID-19 die rondgaat.

 

 

Bekijk het verhaal van Precious hier (link naar ons Youtube-kanaal in de naam)

Wat vooral blijft hangen, is hoe ingewikkeld het is voor mensen – en in het bijzonder kinderen – met een beperking om een min of meer ‘normaal’ leven te leiden en zich aan de regels te houden. Voor mensen met weinig geld – iets dat voor de meerderheid van de mensen in Bamenda geldt en zéker voor deze doelgroep – is het zo goed als onmogelijk om de verplichte mondkapjes te betalen. Ook zaken als desinfecterende handgel en handschoenen zijn te duur…

Onze partner CBC, die in Bamenda onder andere ook Mbingo, de school voor doven- en slechthorenden runt, heeft dan ook in deze Corona-tijd onze aandacht en hulp gevraagd voor mensen met een beperking.

Willen jullie via ons en CBC meisjes als Precious steunen en hen deze moeilijke tijd door helpen, bijvoorbeeld door hen van mondkapjes en andere beschermende middelen te voorzien? Maak dan nu een gift over op IBAN NL13 INGB 0009191991

Nadere informatie over deze actie en acties van andere partners om kwetsbare groepen in Bamenda de Corona-tijd door te helpen volgt volgende week!

 

“De relatie met Dordrecht is van onschatbare waarde voor Bamenda, een groeiende kosmopolitische stad, die een grote duw naar verdere economische ontwikkeling verwacht.”

Jude Waindim, ambtenaar Internationale Samenwerking, gemeente Bamenda