Nieuws

Corona-column Sharmila Soekhram: Uitstel 800 jaar Dordrecht vieringen is jammer

06 juni 2020

De invloed van Corona op mijn persoonlijk leven is minimaal, ik kan doen wat ik altijd gedaan heb. Sporten doe ik wel thuis en met mijn familie is het beeldbellen. Nu deze dagen ga ik toch af en toe langs bij mijn moeder, op 1,5 meter afstand. Ik mis wel de gezelligheid met vriendinnen. Gelukkig kunnen we sinds afgelopen maandag weer gezellig een terrasje pakken. Ik heb een zoon van 19 jaar. Toen de ‘intelligente lockdown’ nog volledig gold, heb ik heel veel moeite gehad om hem te overtuigen om binnen te blijven (gelukkig wel gelukt!)

Ik werk bij SPUI93 (platform vrijwillige inzet) als adviseur/bemiddelaar. De eerste 2 maanden heb ik van huis uit gewerkt en voorlopig werk ik nu halve dagen op kantoor en halve dagen thuis. Ondertussen wordt op kantoor alles ‘Corona-proof’ gemaakt, met tussenschotjes op ons bureau etc. Ik heb normaal gesprekken met potentiële vrijwilligers en organisaties maar ik moet het nu telefonisch afhandelen. Ik vind dat heel jammer, maar het zij zo..

De eerste weken zag je in Dordrecht niemand op straat lopen. Je ziet dat mensen nu nonchalanter worden. Het hele centrum is wel aangepast met linten op de grond (rechtsverkeer). Ik heb het idee dat mensen de ernst van de crisis wel zien en in het centrum toch de regels hanteren. Op een boete van bijna 400 euro zitten ze niet te wachten denk ik. Wat ik vooral echt jammer vind, is dat Dordrecht dit jaar 800 jaar bestaat en dat alle vieringen verschoven zijn naar 2021.

Sharmila Soekhram, Adviseur Vrijwillige Inzet, Spui93

De komende weken volgen nog meer video-berichten en columns van onze stedenband in deze rubriek. Bezoek deze website en onze Facebookpagina dus regelmatig voor updates!

“Ik zag dat de juiste mensen aan dit project werken. Ze werken hier vanuit hun hart en dat zie je terug in de gebouwen.” (Ferrie over zijn werk bij de lagere school Mbingo)

Ferrie de Jong (servicemonteur)