Nieuws

Corona-column Joost Veldman: groene gebieden belangrijke rol in het doorkomen van deze periode

16 juni 2020

De impact van de Corona-crisis op mijn persoonlijke leven is gelukkig beperkt: geen zieken in de nabije omgeving. Wel is het natuurlijk lastig dat het echte contact in de vorm van ontmoetingen tot een minimum is beperkt. Het geeft maar weer aan dat echte ontmoetingen heel waardevol zijn! Ook de wekelijkse kerkgang is helaas gestopt. Dat is niet alleen voor mij, maar voor velen in onze stad echt een groot gemis.

Ik werk inmiddels een week of 10 thuis, dus dan mis je wel de contacten met collega’s en het gemak om even bij iemand binnen te lopen. Hele dagen achter schermen is ook niet alles. Gelukkig heb ik wel de mogelijkheid om vrij gemakkelijk thuis te kunnen werken, dat is ook niet voor iedereen gelijk. Door het thuiswerken is het contact met mijn zoontje heel intensief geworden, dat is natuurlijk erg leuk.

De impact op Dordrecht is fors. Natuurlijk in eerste plaats voor iedereen die getroffen is door de ziekte of iemand heeft verloren. Dat is heel aangrijpend.

Verder zie je dat mensen de stad op een heel andere manier gaan gebruiken en beleven, zo is het opvallend druk geworden in de parken en de buitengebieden. Dat is denk ik iets om vast te houden. Die groene gebieden hebben denk ik een belangrijke rol gespeeld in het doorkomen van deze periode. Door de afname van verkeer is het op veel plekken in de stad ook rustiger en stiller geworden. Hoewel de reden niet leuk is, kunnen velen dat waarderen.

Verder hebben tal van bedrijven, winkels en de markt natuurlijk de gevolgen ondervonden van teruglopende verkopen. Ik hoop dat dat niet al te grote blijvende gevolgen heeft voor de stad als geheel.

Joost Veldman, fractievoorzitter ChristenUnie/SGP Dordrecht (adoptie-partij stedenband Dordrecht-Bamenda)

De komende weken volgen nog meer video-berichten en columns van onze stedenband in deze rubriek. Bezoek deze website en onze Facebookpagina dus regelmatig voor updates!

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)