Nieuws

Bezoek Mainnovation aan Bamenda en basisschool Mbingo

19 juni 2018

In april 2018 zijn Niels Kuijken en Frank Hoffman, twee medewerkers van Mainnovation, een week lang afgereisd naar Kameroen. Zij bezochten de National Polytechnical University of Bamenda en de dove leerlingen van basisschool Mbingo.

Niels en Frank werken beiden als consultant op het gebied van Maintenance en Asset Management bij Mainnovation. Dit Dordtse bedrijf is een adviesbureau gespecialiseerd in de verbetering van onderhoud & asset management aan complexe industriële machines (fabrieken, schepen, voertuigen, vliegtuigen) en infrastructuur. Mainnovation is ook een sponsor vanbassischool Mbingo.

Gastcolleges aan de universiteit

Net als in voorgaande jaren stond het bezoek in het teken van het liefdadigheidsproject ‘Brains, Hands and Friends’. Op de National Polytechnical University of Bamenda hebben Frank en Niels twee gastcolleges gegeven over het onderwerp ‘Workflow Management binnen een onderhoudsorganisatie’. Daarnaast begeleidden ze twee interactieve workshops met het thema ‘Root Cause Analysis’.

Techniek voor dove kinderen

Op basisschool Mbingo hebben Niels en Frank 40 dove kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar op zeer praktische wijze kennis laten maken met constructie en techniek. Samen met de kinderen hebben ze torens gebouwd. De uitdaging was om dit te realiseren met slechts simpele middelen als A4-papier en plakband.

De activiteiten werden afgewisseld met meer sportieve zaken, zoals zeepbellen blazen en een potje voetbal. Het resultaat van beide dagen overtrof onze verwachtingen en leverde veel enthousiasme en plezier op bij kinderen en begeleiders. Frank en Niels kijken dan ook met veel voldoening terug op hun bijzondere ontmoetingen in Kameroen.

Frank Hoffman

Management Consultant Mainnovation

“De relatie met Dordrecht is van onschatbare waarde voor Bamenda, een groeiende kosmopolitische stad, die een grote duw naar verdere economische ontwikkeling verwacht.”

Jude Waindim, ambtenaar Internationale Samenwerking, gemeente Bamenda