Nieuws

Bestuur Dordrecht-Bamenda op bezoek bij burgemeester Kolff

28 februari 2023

Het bestuur van de stedenband Dordrecht-Bamenda werd vrijdag 24 februari 2023 ontvangen door burgemeester Kolff. De burgemeester toonde zich wederom een warm pleitbezorger van de stedenbanden en de vriendschappen tussen bewoners van de steden. De gemeente Dordrecht faciliteert de vriendschap tussen Dordtenaren en inwoners van Bamenda en vier andere zustersteden. Er vinden activiteiten plaats op allerlei gebieden voor een brede doelgroep.

Helaas is het door de onrustige situatie in Kameroen niet mogelijk Bamenda te bezoeken. Daarom proberen we onze vrienden in Bamenda zo veel mogelijk te helpen. Onlangs hebben we een bedrag naar Bamenda over gemaakt voor voedselhulp en zaaigoed voor een groep alleenstaande vrouwen die worstelen om hun gezin voldoende eten te geven. Momenteel zijn we met steden van Dordrecht-Bamenda bezig met een actie om een kippenfarm te bouwen bij de Mbingo dovenschool.

De burgemeester heeft ook beloofd bij te dragen aan het magazine dat we dit voorjaar uitbrengen onder de naam “helden van Bamenda”. Daarin is nog advertentieruimte beschikbaar voor bedrijven die de stedenbanden en de bevolking van Bamenda een warm hart toedragen. Geïnteresseerd neem van contact op met John Peters, 0618-669987 of mail naar jpeters@dordrecht-bamenda.nl.

“Ik zag dat de juiste mensen aan dit project werken. Ze werken hier vanuit hun hart en dat zie je terug in de gebouwen.” (Ferrie over zijn werk bij de lagere school Mbingo)

Ferrie de Jong (servicemonteur)