Nieuws

“Adopteer een kip” van start

21 juni 2023

De Stedenband Dordrecht-Bamenda zamelt met “Adopteer een kip” geld in voor de herbouw van de kippenfarm van de “Inclusive School and Sign Language Centre” in Bamenda. Door de onrust in de regio is het gebouw vervallen en in onbruik geraakt. Nu de rust terugkeert is herbouw hard nodig. Kippen zijn in Kameroen de belangrijkste bron van eiwit en proteïne. De Kippenfarm zorgt met haar eieren en kippen voor voedsel voor de patiënten, inwonende cliënten en het personeel.

We hebben uw hulp hard nodig. Want het project kan alleen doorgaan wanneer het bedrag tot de laatste cent opgehaald is. Op voorwaarde dat de Stedenband Dordrecht-Bamenda voor 14 april 2024 € 8.140 ophaalt, legt “de Wilde Ganzen” € 9.100 bij. Het totale project kost € 54.500. Daarvan is al de helft al opgehaald door de CBCHS (Cameroon Baptist Convention Health Services). Onze partner in Dordrecht “Mainnovation” heeft daar € 10.000 bijgelegd, waardoor de tussenstand nu € 37.250 bedraagt.

Het project zorgt ook voor werk voor kinderen en de ouders van kinderen van de school. Ze leren hoe ze kippen moeten verzorgen en het voer voor de kippen kunnen verbouwen. Zij krijgen kuikens tegen een gereduceerd tarief om thuis groot te brengen. Verwachting is dat het grootste deel van de kippen en eieren verkocht kunnen worden. Het bedrag dat daarmee verdiend wordt is bedoeld voor de ondersteuning van de school en voor herinvesteringen in de uitbreiding van het project, waarmee het bijdraagt aan de zelfvoorzienigheid van de school.

Het project ondersteunen kan door te kiezen uit de volgende doelen:

Adopteer een kip
Kip€ 5
Waterleiding per meter€ 10
Deurkozijn € 12,5€ 12,50
Deur€ 25
10 zakken cement€ 50
Waterpomp€ 100
Een vierkante meter stal€ 250

Uw bijdrage kunt u overmaken naar Giro: NL13INGB0009191991 t.n.v. Stedenband Dordrecht-Bamenda o.v.v. Adopteer een kip

.

 

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)