Nieuws

Jubileumactie met geboorte-knuffelschaapjes

10 augustus 2021

De stichting Dordrecht-Bamenda organiseert de hele maand augustus in samenwerking met de gemeente Dordrecht een speciale actie. Zoals waarschijnlijk breed bekend, geeft de gemeente mensen die in Dordrecht een kindje krijgen, een knuffelschaapje voor hun kind cadeau. Inwoners van Dordrecht worden immers ‘schapenkoppen’ genoemd. Naar het verhaal dat twee Dordtenaren belasting op vee wilden ontwijken door een schaap aangekleed als jongen mee de stad in te smokkelen! Een mooi stukje Dordtse geschiedenis… Omdat het in augustus precies 25 jaar geleden is dat de stedenband werd ‘geboren’ – ook een stukje Dordtse geschiedenis! -, ontvangen Dordtenaren die deze maand een kindje krijgen voor dit geboorteschaapje een jubileum-t-shirtje van onze stedenband.

Op de bijgeleverde flyer staat uitleg over de actie. Bovendien wordt aan de kersverse ouders gevraagd om een wens naar de stedenband op te sturen: wat voor wereld wensen zij voor hun kindje en de kinderen in Bamenda, hoe hopen zij dat de wereld er over 25 jaar uit zal zien?

Poster bij de schaapjesactie

Omdat geboorteaangiftes steeds vaker online gebeuren, was het niet gelijk op maandag 2 augustus (de eerste werkdag waarop aangifte kon worden gedaan voor een in augustus geboren kindje) raak op het Stadskantoor. Maar op 5 augustus jongstleden kon dan toch het eerste schaapje met t-shirtje ‘live’ worden uitgereikt aan een trotse vader.

Trotse vader met schaapje en jubileum t-shirt

Via de post en op het Stadskantoor zullen deze maand nog veel meer gelukkige ouders verrast worden met het jubileumcadeautje van de stedenband. We hopen dat al deze ouders ons een prachtige wens voor hun kind en kinderen in Bamenda willen terugsturen via de bijgeleverde antwoordkaart. We kunnen niet wachten om van het resultaat een mooi kunstwerk te maken!

“Stedenbanden stellen in staat om elkaar te leren kennen, wat wederzijds tot wetenschappelijke, economische of maatschappelijke voordelen en inzichten leidt.”

Kitty Kruger (fractievoorzitter Groen Links Dordrecht)