Nieuws

Ontmoet Dordrecht-Bamenda: Kinder-kookworkshop en kraam Lepeltje Lepeltje Festival

02 mei 2018

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en hou je van koken? En ben je nieuwsgierig naar de Dordtse zusterstad Bamenda? Kom dan op maandag 7 mei om 15:00 uur naar De Groeituinen op de Patersweg 53 in Dordrecht voor de kinder-kookworkshop die we als Stichting Dordrecht-Bamenda in samenwerking met de Groeituinen organiseren! De workshop wordt geleid door chef-kok Joeke Warmerdam en het Kameroense multi-talent (kok, verhalenverteller, gastlerares) en stedenband-vrijwilliger Judith Moni-Akeba. Ben je al wat ouder, maar wil je wel graag meer weten over Bamenda, of weten wat voor lekkers de kinderen hebben gemaakt? Of heb je altijd al djembé willen leren spelen? Kom dan op 12 en 13 mei naar onze kraam op de markt van het Lepeltje Lepeltje Festival in het Weizigt Park!

Kinder-kookworkshop

Tijdens de kinder-kookworkshop op 7 mei aanstaande koken de kinderen een typisch Kameroens gerecht. Uiteraard mogen ze het als het klaar is ook proeven, terwijl ze luisteren naar een mooi verhaal van verhalenvertelster ‘Mama Judith’. Tijdens het koken speelt Kameroense muziek, en wie durft mag daar na het eten ook nog even op dansen! De kinder-kookworkshop duurt van 15:00 tot 18:00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht: info@dordrecht-bamenda.nl

Kraam Lepeltje Lepeltje Festival

Een deel van het eten dat tijdens de kinder-kookworkshop wordt gemaakt, wordt in gesteriliseerde weckpotten gestopt, gekoeld bewaard en op 12 en 13 mei in de kraam op de markt van het Lepeltje Lepeltje Festival verkocht. Daarnaast zijn in de kraam ook andere lekkernijen te koop: jam en honing van Dordtse bodem. Truus Treep, al jaren vrijwilliger bij de stedenband, laat je graag haar druivengelei proeven! Wie de verkooptentoonstelling ART Cameroon in maart gemist heeft, kan in de kraam komen kijken welke exclusieve, mooie kunstvoorwerpen er nog over zijn. Gonnie Walrecht, eveneens al jaren bij de stedenband betrokken, vertelt er graag meer over. En wie dol is op Kameroense verhalen of zijn of haar haar wil laten invlechten kan terecht bij Judith Moni-Akeba. De opbrengst van alle verkoop gaat naar projecten in Bamenda van Stichting Dordrecht-Bamenda (o.a. leer-speellokaal Mbingo) en de Wakka Foundation en naar educatieve stedenband-projecten in de Drechtsteden.

Djembé workshop

Stichting Dordrecht-Bamenda biedt ook nog wat extra’s: zowel op zaterdag 12 als ook zondag 13 mei vindt er om 14:00 uur een gratis djembé-workshop plaats. Test je muzikale talent en laat Afrikaanse ritmes over de Lepeltje Lepeltje markt gaan! Wie na de workshop de smaak goed te pakken heeft, nodigen we uit om mee te werken aan ons volgende – muzikale – project: het ontwikkelen van een stedenband-song!

“Het bieden van hulp aan de kinderen en studenten in Bamenda die de toekomst van dit land vertegenwoordigen is van essentieel belang.”

Jasper Lipsch (medewerker Mainnovation, Dordrecht)